Reglement | Mariakring

Gebruik en opkuis van zalen bij feesten


Vooraf / algemeen:

  • De waarborg (250 euro) en de zaalhuur moeten op voorhand betaald worden.
  • Vooraf nodigt de verhuurder de huurder ter plaatse uit om de nodige afspraken te maken.
  • De zaal wordt overgedragen in perfecte staat.
  • Eventueel worden borden, bestek, glazen, percolator e.d. klaargezet. Ook de aangevraagde technieken (beamer, scherm, geluidsinstallatie, micro’s e.d.) worden door de verhuurder klaargezet.
  • Zoals vermeld op het drankformulier is het verboden om eigen frisdranken en bieren mee te brengen. Voor wijn, cava e.d. geldt de regeling van stopselgeld (zie formulier).
  • Het is verboden de normale werking van de bewakingscamera's te manipuleren (bv. door afplakken, bedekken, verdraaien...). Deze camera's werden geplaatst conform de camera- en privacywetgeving. De beelden worden enkel bekeken door de gemachtigde persoon indien er problemen worden vastgesteld (o.a. diefstal, vandalisme, ...). Niet-naleving van deze regel resulteert in een sanctie van 100 euro per gemanipuleerde camera. Bij overtreding kan de beheerraad officiële klacht indienen.
  • Voor de audio- en videotechnieken zijn eenvoudige gebruikershandleidingen beschikbaar. Het is verboden de normale werking van deze toestellen te manipuleren. Bij beschadiging kan de beheerraad de onkosten verhalen op de huurder.
  • De verhuurder heeft het recht om de correcte toepassing te komen controleren, ook tijdens het feest. Bij niet-naleving zijn sancties mogelijk.


Overlast en schade:

  • Bij meldingen van overlast is de huurder verantwoordelijk.
  • Hou rekening met de buren. Maak geen lawaai op de parking. Hou zeker de raampjes aan de straatkant dicht. Maak met de muziekverantwoordelijke (bv. DJ) duidelijke afspraken over de geluidsversterking. Zorg eventueel voor een geluidsbegrenzer, decibelmeter enz.
  • Het gebruik van confetti, glinstertjes of rookmachines binnen het gebouw is verboden.
  • Bevestig geen papieren of voorwerpen aan de muren. Schade kan verhaald worden op de gebruiker.


Opruim en opkuis:

    Zaal:

  • Kuis alle tafels af. Schik de tafels en stoelen zoals op de voorbeeldfoto (grote zaal).
  • Ruim eventuele partytafels op en zet ze aan de kant. Vervuilde overtrekken worden aangerekend.
  • Ruim alle versieringen op.
  • Stop alle afval, etensresten e.d. in de reglementaire gele/blauwe vuilniszakken en laat deze achter in de keuken. Vuilniszakken worden aangerekend.
  • Was alle gewone glazen af en droog ze goed uit.
  • Laat de toog en afwasbakken proper achter.
  • Reinig de vloer van de zaal: zeker vegen, indien nodig ook dweilen.
  • Leeggoed:

  • Verzamel alle lege flesjes van verbruikte dranken en zet ze op de toog of in de lege bakken onder de toog.
  • Vul het drankformulier in. Vermeld ook de lege cava- en wijnflessen en/of andere dranken; hiervoor wordt stopselgeld aangerekend.
  • Keuken:

  • Laat de borden, bestek, cavaglazen e.d. achter in de keuken. Stop de cavaglazen goed afgewassen en netjes afgedroogd in de juiste dozen.
  • Laat geen etensresten achter in de frigo’s van de keuken.
  • Kuis de percolator uit en droog hem goed uit. Doe het koffiegruis eerst in een apart plastiek zakje en nadien in de vuilnisbak.
  • Laat de afwasbakken proper achter.
  • Reinig de vloer van de keuken als je die gebruikt hebt.
  • Toiletten:

  • Laat de toiletten proper achter, liefst dweilen.
  • Vergeet de lichten en de verwarming niet uit te schakelen.


Nadien:

  • Het correct ingevulde drankformulier wordt door de huurder achtergelaten op de toog. De verhuurder zal controleren of het drankverbruik correct werd vermeld
  • Wanneer niet is voldaan aan de voorwaarden inzake opkuis of bij eventuele schade aan meubels of gebouw of andere, zal dit van de waarborg worden ingehouden.